כפר סבא היא העיר המובילה בישראל בתחום הזדקנות מיטבית – כך עולה מדוח "מדדים לאומיים להזדקנות מיטבית” של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ”ס), שפורסם בימים האחרונים. הדוח מתאר את העיר כמודל להיבטי איכות חיים עבור אוכלוסיית הוותיקים, ומציג נתונים מרשימים בתחום תוחלת החיים, תעסוקה, פנסיה ורווחה חברתית.
להצטרפות לקבוצת אזרחים ותיקים בווטסאפ לחצו כאן
ראש העיר, רפי סער: "בעיר כפר סבא אנו שואפים לא רק להבטיח תוחלת חיים ארוכה, אלא גם אלא גם מקדמים סביבה תומכת ומחזקים את החוסן הקהילתי והביטחוני בקרב אזרחינו הוותיקים. זאת בנוסף לעידוד הזדמנויות להתפתחות אישית, כלכלית וחברתית עבור אוכלוסיית הוותיקים. קהילת ותיקות וותיקי העיר מונה כ-30 אלף תושבים בכפר סבא ואני גאה כי כפר סבא מובילה בתחום ההזדקנות מיטבית, ומתחייב להמשיך לפתח וליישם תוכניות שיבטיחו עתיד טוב יותר לכל תושב ותושבת בגיל השלישי".
תוחלת חיים גבוהה: תושבי כפר סבא חיים יותר
על פי דוח הלמ”ס, תושבי כפר סבא נהנים מתוחלת חיים גבוהה במיוחד: גברים בני 65 צפויים לחיות עוד 20.8 שנים בממוצע. נשים בגיל 65 צפויות לחיות עוד 23.3 שנים – נתונים הממקמים את העיר בין הערים עם תוחלת החיים הגבוהה ביותר בישראל.
הנתונים מעידים עוד על איכות חיים גבוהה, המאפשרת לתושבים לשמור על אורח חיים פעיל ובריא, עם שירותי בריאות מתקדמים ותמיכה סוציאלית.
חיזוק החוסן העירוני הוא בראש סדר העדיפויות העירוני וחלק ממדיניות עירונית כוללת בהובלת ראש העיר, רפי סער. במסגרת זו, נהנים ותיקות וותיקי העיר מפעילויות מגוונות בכל רחבי העיר – ביניהן אירועי תרבות, סדנאות, הרצאות וחוגי העשרה, ספורט ועוד.
בעיר פועלים שבעה מועדוני גמלאים, בנוסף למרכז יום, והעירייה מקפידה על שמירה על קשר שוטף עם הוותיקים, במיוחד בצל המלחמה, ומתן סיוע למי שצריך. במהלך השנה האחרונה נפתחה בעיר קבוצת תמיכה ייחודית לסבים ולסבתות שכולים. כמו כן, הוקמה, באמצעות מינהלת אזרחים ותיקים הפועלת בעיר, סיירת RUOK – להפגת הבדידות בקרב אזרחים ותיקים, בשיתוף עם עמותת אנוש. זאת בנוסף לעשרות מיזמי התנדבות, המשלבים פעילות בין דורית עם בני הנוער. מיזם "דורשים בשלומם" – אותו מפעילה העירייה, קיים רק בשנה האחרונה 15,420 שיחות לוותיקות וותיקים במסגרת המיזם, במטרה לשמור על קשר רציף ולהבטיח תמיכה רגשית ופיזית.
יש על מי לסמוך – מרגישים בטוחים ובעלי חוסן כלכלי
בכפר סבא נרשמה, על פי הדוח, תחושת הביטחון הגבוהה ביותר בארץ בקרב תושבים ותיקים, עם כ-100% מהוותיקים המרגישים שיש להם על מי לסמוך במצבי מצוקה. תחושת הביטחון הזאת מעידה על קשרים חברתיים חזקים בעיר, כאשר העירייה מקיימת עבור אוכלוסיית הגיל השלישי מגוון רחב של פעילויות חברתיות, פעילות התנדבותית, מיזמים פורצי דרך, תוכניות לתמיכה נפשית ומסגרות גישור בין דורות, התורמות לרווחה רגשית ולחוסן חברתי.
על פי הדוח, שיעור התעסוקה של תושבים בני 65 ומעלה בכפר סבא גבוה משמעותית בהשוואה לשאר הערים בישראל: 31.1% מהגברים בני 65 ומעלה ו-14.3 אחוז מהנשים מועסקים – נתון גבוה ביחס לממוצע הארצי. בנוסף, שיעור הפנסיה בקרב ותיקות וותיקי העיר נמצא גם הוא בצמרת הערים המובילות בישראל.
סיכום הנתונים שפורסמו, מעלה ללא ספק כי כפר סבא היא עיר ששמה דגש על איכות חיים גבוהה, תעסוקה, חוסן כלכלי ורווחה חברתית. הדוח של הלמ”ס מצביע על המודל המוצלח של העיר בתחום הזדקנות מיטבית, וממחיש את החשיבות של השקעה בתנאי החיים של אוכלוסיית הוותיקים.