לימודי תואר ראשון בקלינאות תקשורת – האם הם מתאימים לכם?

לפני שאתם משקיעים את המאמץ, הזמן והכסף הנדרשים לקבלת תואר אקדמי ולרכישת מקצוע, חשוב לשקול איזו קריירה תצפה לכם בתום הלימודים. במקרה של תואר בקלינאות תקשורת, הקריירה הצפויה לכם די ברורה, פשוט בגלל שתואר זה מכין את הסטודנטים במיוחד לקריירה של קלינאי תקשורת.

עדיין לא בטוחים אם לימודי תואר ראשון בקלינאות תקשורת הם הבחירה הנכונה עבורכם? המשיכו לקרוא כדי לגלות עוד על מאפייני הקריירה של קלינאי תקשורת הכוללים הזדמנות אדירה לחולל שינוי ולהשפיע על איכות החיים של ילדים ומבוגרים המתמודדים עם מצבים שונים של הפרעות תקשורת.

המועמדים הטובים ביותר למסלול לימודי זה הם אנשים המחפשים עבודה משמעותית ומספקת בתחום הטיפולי, שרוצים לעזור לאחרים, שיכולים לעבוד ביעילות בצוותים בינתחומיים ויש בהם תשוקה לעסוק בתחום ולעזור לילדים ולמבוגרים המתמודדים עם קשיי שפה ודיבור, להצליח בסופו של דבר לנהל אורח חיים תקין ועצמאי יותר. 

מהי קלינאות תקשורת?

קלינאות תקשורת מתייחסת להפרעות דיבור, שפה, תקשורת ובליעה. הפרעת הדיבור מתבטאת בקושי להפיק צלילים, לדבר בשטף או להפיק קול, אלה רק חלק מני קשיים רבים אחרים החוסים תחת הכותרת ׳הפרעות תקשורת׳. 

  • הדיבור מתייחס לאופן שבו אנשים משמיעים צלילים ומילים. בעיות בדיבור כוללות, בין היתר, חוסר יכולת להפיק ולהשמיע צלילים ברורים, קול צרוד או גמגום.
  • השפה, אינה זהה לדיבור, והיא מתייחסת למילים שבהן אנחנו משתמשים כדי לחלוק ולהביע רעיונות. בעיות בשפה יכולות לכלול קשיים בהבנה, בדיבור, בקריאה או בכתיבה.

הפרעות הדיבור מחולקות ל-3 קטגוריות:

  • הפרעות ניסוח: הפקה לא רגילה של צלילי הדיבור הכוללת החלפות, השמטות, הוספות או עיוותים שעלולים לגרום להפקת צלילים שלא יהיו מובנים לאחרים.
  • הפרעות שטף: הפרעות בזרימת הדיבור, כמו חזרה על צלילים, על הברות, על מילים או ביטויים, ודיבור בקצב מוזר ולא רגיל.
  • הפרעות קול: הפקה לא נורמלית או היעדר איכות קולית, הפרעות בגובה הצליל, בעוצמת הקול, בתהודה או במשך, באופן שאינו מתאים לגיל ולמין של האדם.

במהלך הלימודים תגלו שהפרעות תקשורת כוללות קשיים ואתגרים נוספים, כמו גם קשיי בליעה ואכילה, וקלינאי התקשורת מקבל הכשרה שתאפשר לו לבנות עבור כל אחד מהמטופלים המתמודדים עם הפרעה זו או אחרת, את הטיפול המתאים ביותר למצבו הספציפי.

קריירה המשלבת מדע וטכנולוגיה

קלינאות תקשורת דורשת לא רק תשוקה ודחף לעזור ולחולל שינוי בחייהם של אחרים, אלא גם יכולת להבין מושגים וטכנולוגיות מפתח, רפואיות ומדעיות. אם אתם מתעניינים בתחומי הבריאות, הרפואה, המדע והטכנולוגיה, קחו בחשבון שיש סיכוי שתחום תעסוקה זה יאפשר לכם להפעיל את תחומי העניין הללו בכול יום ויום במהלך הקריירה שלכם. 

שביעות רצון מהמקצוע

רוב קלינאי התקשורת מרוצים מהמקצוע ומהעיסוק שלהם. ואכן, קלינאי תקשורת ידועים כאנשי מקצוע עם שיעור שימור קריירה גבוה (בין 35-11 שנים), אשר נהנים בדרך כלל מרמה גבוהה של שביעות רצון בעבודה (שיעור של 85% לעומת 60% במקצועות אחרים). 

היבטים נהדרים נוספים של קריירה כקלינאי תקשורת: 

  • מדובר במקצוע חדש יחסית וזה מאוד מרגש להיות חלק מתחום שנמצא בהליך התפתחותי מתגלגל.
  • אתם יכולים להתמחות בנישה ספציפית מתוך שלל אפשרויות הטיפול של קלינאי תקשורת, למשל בגמגום או בבעיות אכילה ובליעה. אתם יכולים להתמחות בטיפול בבעיות התפתחותיות של ילדים ולחילופין בפגיעות מוחיות של אנשים מבוגרים שאיבדו את כושר הדיבור והשפה.
  • אתם יכולים לצפות לחיים רצופים בלמידה ובעבודה עם אנשים נהדרים.
  • תמיד תוכלו למצוא לעצמכם תעסוקה, בין אם בקליניקה עצמאית, בבית ספר, ברשות המקומית, בבית חולים או במרפאה כלשהי.

לסיכום, אם יש לכם עניין או תשוקה למדע וטכנולוגיה יחד עם רצון עז לעזור לאחרים, נראה כי בחירה בקלינאות תקשורת יכולה להיות הקריירה הטובה ביותר עבורכם!