מהו הסכם ממון לאחר נישואין?

המציאות הפוסט מודרנית יכולה להיות מאתגרת מאד. כתוצאה מהאתגרים הרבים שהיא מציבה בפנינו, אנחנו מוצאים את עצמנו מתמודדים עם בעיות שלא ידענו שקיימות ולמעשה, גם הבעיות עצמן עוברות תהליכים התפתחותיים יחד עם התרבות האנושית.

אם בעבר היה מספיק לזוג להכיר בכך שהם מתחתנים או מתכוונים לקיים חיים משותפים יחד הרי שבשנים האחרונות יותר ויותר זוגות מבינים כי אין די בכך. בעבר התקשרויות היו בעיקר על בסיס רומנטי ואילו היום צצים כל מיני רעיונות חדשים שמאפשרים לרבים להתמודד עם הרצון להביא משפחה בצורות אלטרנטיביות. 

במצבים כאלה צריך לדעת איך לשמור על הביטחון הכלכלי שלנו. 

אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות זאת היא באמצעות הסכם ממון לאחר נישואין. חשוב לברר את המהות של ההסכם ולדעת מה כלול בו טרם חותמים על הסכם כזה ולפיכך הכתבה הבאה מבקשת לשפוך קצת אור.

 

מה הוא הסכם ממון?

הסכם ממון הוא בראש ובראשונה הסכם בעל ערך משפטי. משמעות הדבר היא כי הוא בא להסדיר את היחסים מבחינה משפטית בין אנשים. יותר בפירוט, הסכם זה נועד להסדיר את העניינים הפיננסיים בין בני זוג, בתוך, לפני או אחרי קשר זוגי. 

 

מה כולל הסכם ממון?

הסכם ממון כשמו כן הוא – עוסק בענייני הממון של שני בני הזוג. ההסכם קובע את חלוקת הרכוש, הזכויות והחובות במקרה של פרידה או גירושין, וכן את אופן הטיפול בנכסים, כספים ומשאבים שנצברו במהלך הקשר. כך למשל אם הגעתם לקשר ולא היה לכם רכוש אבל צברתם כזה במהלך הנישואין – הסכם הממון יוכל להסדיר את הדברים ולהחליט מה קורה במקרה של פרידה.

למה בעצם זה כל כך חשוב?

 

רבים נוטים לזלזל בחשיבות של הסכם ממון ובהשלכות האפשריות שיש להסכם. למרות זאת, החשיבות של הסכם ממון היא רבה. הסכם כזה יכול לחסוך אינספור שעות של עצבים ושל מריבות כאשר כל מה שצריך זה לפנות אל עורך דין משפחה בפתח תקווה

עורך דין משפחה בפתח תקוו ה מאפשר לבני הזוג להסדיר את העניינים הפיננסיים בצורה מסודרת וברורה מראש, וזה בתורו ימנע עימותים עתידיים ומפחית את הסיכון למחלוקות אחרי סיום הקשר. מי שכבר ראה את אחד מחבריו מסתכסך עם בן או עם בת זוגו יכול להבין כמה עומס נפשי זה יוצר.

מה קובעים בהסכם ממון?

קחו בחשבון כי הסכם ממון לא רק נועד להגן עליכם אלא גם להביא לידי ביטוי את הרצון שלכם. הסכם ממון משקף את רצונם של בני הזוג ונועד לשמור על זכויותיהם האישיות. הוא גם מספק בטחון משפטי ומסייע להימנע מבעיות משפטיות שעלולות להתעורר במקרה של פרידה. במדינת ישראל, הסכם ממון דורש אישור של בית המשפט או של רשם הנישואין כדי שיהיה לו תוקף משפטי, ובכך מגביר את האמינות וההגנה על הצדדים המעורבים.