ראיון חג עם ראש עיריית כפר סבא, רפי סער "אנחנו רוצים לאפשר לצעירי העיר להמשיך לגור כאן, בעיר שבה גדלו, ולבנות בה את חייהם"

ראיון חג פסח עם ראש העיר כפר סבא, רפי סער

חג פסח נוסף ללא החטופים, מתוכם חמישה בני העיר כפר סבא, צה"ל שעדיין נלחם למען ביטחון המדינה ומלחמה הנמשכת זה למעלה משנה וחצי. 

ראש העיר כפר סבא, רפי סער, בראיון לחג, על הובלת מערך לחיזוק החוסן הקהילתי והמשך פיתוח העיר – לצד האתגרים בתקופה מורכבת זו

 

 

כמדי חג, נפגשנו עם ראש העיר כפר סבא, רפי סער, רגע לפני חג הפסח – חג החירות שמוצא את כולנו שוב בתקופה לא פשוטה, בה 59 חטופות וחטופים נמצאים עדיין בשבי, המלחמה מתמשכת ונראה כי השיח בחברה הישראלית חוזר לימים שלפני המלחמה, כאשר האחדות הולכת ונעלמת. לצד אלה, נדרשות הרשויות המקומיות להמשיך ולפעול ביתר שאת למען תושביהן.

בשנה וחצי האחרונות, נראה שראש העיר רפי סער, אינו נח לרגע. הוא פועל למען ביטחון התושבים, עומד בראש פורום קו התפר אותו יזם והקים, פועל נמרצות לטובת חיזוק החוסן הקהילתי של תושבי העיר, מקדם יוזמות חדשניות עבור התלמידים וצוותי החינוך, זוכה להישגים גם בהבאתן של חברות ענק לעיר דוגמת מטריקס, והעבודות לשדרוג ופיתוח פני העיר נמשכות כל העת.

 

חג הפסח מתקרב, ואיתו אווירת האביב והחירות השנה וחצי האחרונות היו מאתגרות מאוד עבור מדינת ישראל. איך כפר סבא התמודדה עם התקופה הזו?

"אכן, מדובר בתקופה מורכבת ומאתגרת מאוד מאז פרוץ המלחמה. תפקידי כראש העיר הוא לרתום המערכת העירונית למען משרתי המילואים והקבע, החיילים בסדיר, בני משפחותיהם ולמען הקהילה כולה. כך פעלנו לאורך כל התקופה, במקביל לשמירה על יציבות עירונית, טיפוח חינוכי וערכי – מחבק ותומך. כל זאת על מנת לבנות ולחזק החוסן המקומי והקהילתי בעירנו".

הצטרפתם? – לחצו כאן להצטרפות לקבוצת כפר סבא שלנו

ציינת את החוסן הקהילתי של כפר סבא. איך זה בא לידי ביטוי ביום-יום?

 

"הקהילה הכפר-סבאית תמיד הייתה חזקה ומגובשת, אבל בתקופה הזו ראינו גילויים מדהימים של ערבות הדדית. אלפי מתנדבות ומתנדבים התגייסו לעזור לחיילים, למשפחות שיקיריהן נמצאים בחזית, לאוכלוסיות מבוגרות, למשפחות השכולות ומשפחות החטופים, ולכל מי שנזקק. בתי הספר, תנועות הנוער, המרכזים הקהילתיים וכל אגפי העירייה – כולם נרתמו לתת יד. זה מה שמאפיין את העיר וזה מה שמאפיין את המדיניות אותה אני מוביל, הרואה בחיזוק החוסן האישי והקהילתי בסיס איתן לקהילה מקומית".

 

איך אתם ממשיכים לקדם את החינוך בעיר ובאמת לדאוג שכולם יקבלו מענה מתאים?

 

"מערכת החינוך בעיר זוכה להישגים רבים. על פי נתוני משרד החינוך מחודש אוקטובר, למעלה מ-90 אחוזי זכאות לבגרות, וזאת בנוסף להישגים בספורט בתי הספר, סייבר, חלל ואינספור פרסים שבתי הספר, התלמידות והתלמידים זוכים.

"אנחנו מאמינים שכל תלמיד ותלמידה הם עולם ומלואו, ולכן השקענו רבות בהתאמת מערכת החינוך למציאות המאתגרת ולצרכים האישיים של כל אחת ואחד. בהתאם למדיניות "חינוך בדרך שלך" הכוללת מתחילת השנה את תוכנית "יישוב קשוב" בכל בתי הספר והגנים – אנחנו מקדמים תוכניות לפיתוח אישי, חיזוק מיומנויות אישיות, הרחבת מסלולי הלמידה והעשרה בתחומים רבים וחיזוק חוסנם של הילדים וצוותי החינוך – במיוחד בתקופה מאתגרת כמו זו שאנו חווים. 

"מעבר לכך, אנחנו גאים בהישגים המרשימים של מערכת החינוך שלנו, ואנחנו נמשיך לפעול כדי לתת לכל ילדה וילד את ההזדמנות הטובה ביותר להצליח ולצמוח, תוך השקעה בתכנים פדגוגיים וערכיים. כמו כן, אנו משקיעים רבות בקידום חינוך לשוויון מגדרי כבר מהגיל הרך, מתוך מטרה להבטיח שילדינו יגדלו בסביבה שוויונית ומכבדת יותר".

 

 

לאחרונה התקיימה ההגרלה הראשונה של פרויקט הצעירים. מה המשמעות של הפרויקט הזה עבור העיר?

 

"זהו אחד הפרויקטים החשובים שלנו, בשורה ענקית לצעירות והצעירים שלנו! אנחנו רוצים לאפשר לצעירי כפר סבא להמשיך לגור כאן, בעיר שבה גדלו, ולבנות בה את חייהם. ההגרלה הראשונה הייתה הצלחה גדולה, והיא רק ההתחלה. 

"חשוב להבין, כי הפרויקט כולל גם פיתוח תשתיות, מבני ציבור, מבני חינוך ופיתוח שכונות ומתחמים ותיקים. אלה מהווים מנוף לקידום העיר ולחיבור בין הוותיק לחדש. נמשיך לפעול כדי לתת פתרונות דיור איכותיים ונגישים לצעירים ולחיילי המילואים שמקריבים כל כך הרבה למען המדינה שלנו".

 

אילו תוכניות נוספות אתם מקדמים לשיפור איכות החיים בעיר?

 

"אנחנו משקיעים רבות בפיתוח ושדרוג תשתיות העיר – החל משדרוג רחובות מרכזיים, גינות ציבוריות, מתקני רחוב, ועד חידוש תשתיות המים והביוב. לצד זאת, אנחנו פועלים לחיזוק שוק התעסוקה המקומי, תומכים בעסקים הקטנים בעיר, ומקדמים תוכניות שיסייעו להם לצמוח. בנוסף, אנו ממשיכים לקיים אירועים קהילתיים מגוונים המחברים בין תושבי העיר, כמו גם אירועי תרבות וספורט לכל הגילים".

כפר סבא פורחת

מה הם רגעי הנחת שלך?

 

"בהחלט יש רגעי נחת. קודם כל אני גאה בבנות ובני הנוער שלנו, אשר מגויסים ומתגייסים לצה"ל, לשנות שירות ופעילים בעמותות ובפעילויות התנדבת רבות למען הקהילה ולמען החברה בישראל. הם עיקר הגאווה שלי כראש עיר.

"כמו כן, לפי סקרי הלמ"ס בכל שש השנים הראשונות אנחנו ממשיכים להוביל את צמרת הרשויות בישראל. איכות החיים בכפר סבא היא הגבוהה ביותר ולפי סקר הלמ"ס האחרון, ממש מחודש ינואר, 99 אחוז מהתושבים הביעו שביעות רצון ממקום המגורים. זה נתון פנטסטי אבל אנחנו לא שוקטים על השמרים. אני מאמין שתמיד יש מקום לשפר ולהשתפר ואני רואה לנגד עיניי תמיד רק את טובת העיר ותושביה, ופועל רק למען מטרה זו".

 

בתקופה האחרונה השיח הציבורי בחברה הישראלית מתחמם מחדש, וההפגנות חזרו לרחובות. איך אתה רואה את מקומה של כפר סבא בתוך זה?

 

"כפר סבא תמיד הייתה סמל לסובלנות, לכבוד הדדי ולאחדות. גם בזמנים של מחלוקות, אנחנו מוכיחים שאפשר לנהל שיח מכבד ולחיות יחד. זה הזמן שבו אנחנו חייבים לשמור על הלכידות החברתית שלנו, לחזק את הקשרים בינינו ולהתמקד במה שמאחד אותנו. אני קורא לכל תושבות ותושבי העיר להמשיך לגלות הבנה, להקשיב זה לזה, ולשמר את הערכים של כבוד הדדי, תמיכה וחיזוק אחד של השנייה וערבות קהילתית שמאפיינים כל כך את העיר שלנו".

חג הפסח הוא חג החירות. בעוד אנחנו נשב ליד שולחן החג עם המשפחה, 59 חטופות וחטופים, שנשללה מהם החירות נמצאים עדיין בשבי.

"החירות שלנו אינה שלמה כל עוד יש חטופות וחטופים בשבי האויב. אני חושב עליהם כל הזמן והלב של כולנו עם המשפחות שלא יודעות יום ולא לילה. אנחנו מחויבים להמשיך לדרוש חזרתם המיידית, ולא נשקוט עד שכולם יהיו בבית, בחיק משפחתם, ביניהם בני עירנו – הדר גולדין, עוז דניאל, אביתר דוד, גיא גלבוע דלאל ואיתן הורן".

 

כילד, איזה זיכרון מיוחד יש לך מחג הפסח?

 

"אני זוכר את ליל הסדר בבית דודי במושב אלישמע, עם שולחן ארוך וערוך, מלא בבני משפחה, ריח של חרוסת ומצות, והשירים שאהבתי לשיר יחד עם כולם. וכמובן, החיפושים אחרי האפיקומן – זה תמיד היה רגע השיא מבחינתי".

 

מה תרצה לאחל לתושבי כפר סבא לחג הפסח?

"אני מאחל לכל תושבות ותושבי כפר סבא חג פסח שמח, מלא באור, משפחתיות ותקווה. שנדע ימים של שלום, ביטחון, חירות אמיתית וערבות הדדית. חג שמח לכולם!"

 

ראש עיריית כפר סבא. רפי סער. צילום: אלון גרגו

חזרה לאתר לקריאת כל הכתבות 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מאת: אירית מרק

כתיבת תגובה