תלמידות ותלמידי קבוצת "היזמים הצעירים" של חטיבת שרת בכפר סבא, זכו במקום הראשון בתחרות יזמים צעירים ארצית, עם החברה שהקימו – Soteria, במסגרתה פיתחו מוצר פורץ דרך – צמיד לזיהוי וסיוע בהתקפי חרדה.
תלמידי החטיבה, משכבה ט' מספרים, כי הרעיון לצמיד נולד בתחילת השנה, כאשר אחת מתלמידות הקבוצה סיפרה שאחותה מתמודדת עם התקפי חרדה, וביחד פיתחו את הצמיד.
"מדובר בשעון שמנטר ומנהל התקפי חרדה באמצעות חיישן מיוחד, הקולט נתונים הקשורים לדופק הלב – שבעזרתם ניתן לזהות התקף חרדה בשלב מאוד מוקדם", מספרת אחת התלמידות. "השעון מתריע למשתמש ולהורים על ההתקף, ומפנה את המשתמש לאפליקציה שמציעה כלים להתמודדות עם התקפי חרדה".
"במסגרת העבודה על הצמיד, למדנו גם לתקשר אחד עם השנייה ולעבוד כצוות", מספר תלמיד נוסף בקבוצת היזמים, המונה 19 תלמידות ותלמידים מהחטיבה. "כל אחד ואחת מאיתנו יצא מאזור הנוחות שלו למען הקבוצה, וכך למדנו מיומנויות חדשות שהעניקו לנו כלים להמשך חיינו, חיזקו אותנו, ותרמו לנו גם באופן אישי וגם כקבוצה".
ראש העיר, רפי סער: "אני גאה בתלמידות ובתלמידי חטיבת שרת שפיתחו את הצמיד הייחודי. מדובר בדור צעיר שחושב מחוץ לקופסה, המזדהה עם אתגרי התקופה ויוזם פתרונות שיש בהם ערך חברתי, למען הקהילה. הצמיד שפיתחו התלמידים הוא דוגמה מעוררת השראה לדרך שבה צעירים יכולים להשפיע על החברה ולהביא תקווה לאחרים. אני מברך את היזמיות והיזמים הצעירים ואת צוות החטיבה על ההישג, נמשיך להשקיע בתלמידנו ובמערכת החינוך העירונית".
יש לציין, כי זכייתם של תלמידות ותלמידי הקבוצה בתחרות הארצית, התקיימה השבוע בהמשך לתחרות המחוזית בה זכתה הקבוצה, במסגרתה אף הוכרזו שתי תלמידות יזמיות מחטיבת שרת – נויה תמוז והילה אור – כזוכות בפרס יזמיות מצטיינות.