פרשת סער: רפי ומיטל שוחררו למעצר בית, אך החקירה רחוקה מסיום

קול כפר סבא | 23.10.2026

אחרי ימים במעצר, ראש עיריית כפר סבא רפי סער ורעייתו מיטל שוחררו אתמול למעצר בית בתנאים מגבילים. בית המשפט אסר על בני הזוג ליצור קשר ביניהם עד 1 בנובמבר והרחיק את ראש העיר ממתקני העירייה עד 15 בנובמבר. במקביל, פרסומים חדשים חושפים את עומק החשדות שנבדקים בלהב 433.

בית משפט השלום בראשון לציון הורה ביום חמישי על שחרורם של רפי ומיטל סער למעצר בית, לאחר שנעצרו במסגרת חקירת פרשת "הדרך אל הכפר".

המשטרה ביקשה להטיל על בני הזוג הגבלות ממושכות יותר, ובהן איסור קשר והרחקה ממתקני העירייה למשך 60 ימים. ואולם, השופט יובל קידר החליט לקצר את התקופות.

על מיטל סער הוטל מעצר בית מלא עד 1 בנובמבר, לצד איסור יצירת קשר עם מעורבים בפרשה. לצורך שחרורה נקבעה הפקדה כספית בסך 50 אלף שקלים, לצד ערבויות נוספות. גם רפי סער שוחרר בתנאים מגבילים.

החשדות שנמצאים במרכז החקירה

החקירה, המתנהלת ביחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433, עוסקת בחשדות לשוחד, מרמה והפרת אמונים ועבירות נוספות הקשורות לפעילות העירייה והחברה הכלכלית.

בין הנושאים שנבדקים: מכרזים לשיפוץ מוסדות חינוך, זיכיונות להפעלת פודטראקים בפארקים ופרויקטים של התחדשות עירונית.

על פי החשד המשטרתי, מיטל סער קיבלה כספים מבעלי אינטרסים עסקיים

מה טוענים רפי ומיטל?

רפי סער מכחיש את החשדות וטוען כי לא קיבל כספים שלא כדין וכי לא היה מודע למעשים המיוחסים לרעייתו.

על פי הפרסומים, מיטל סער שומרת בעיקר על זכות השתיקה בחקירה, אך מסרה כי בעלה לא ידע על פעילותה. עורכת דינה הסבירה כי היא פועלת על פי עצתה המשפטית וציינה את מצבה הנפשי הקשה.

כפר סבא ממתינה לתשובות

שחרור בני הזוג למעצר בית אינו מסיים את החקירה ואינו מהווה הכרעה בשאלת אשמתם או חפותם.

השאלות המרכזיות עדיין פתוחות: האם יוגשו כתבי אישום? מה יעלו פעולות החקירה הנוספות? וכיצד תשפיע הפרשה על פעילות העירייה בתקופה הקרובה?

בינתיים, העיר כפר סבא ממשיכה לעקוב אחר ההתפתחויות בפרשה שמעוררת עניין ציבורי רב.

קול כפר סבא ימשיך להביא את ההתפתחויות והמידע המאומת לציבור התושבים.

יודגש כי מדובר בחשדות הנמצאים בחקירה, וכי רפי ומיטל סער וכל יתר החשודים נהנים מחזקת החפות.

 

 

 

כתיבת תגובה